Buzz

Misnoegde klant blaast Tesla op

Een Finse Tesla-klant die 22.000 euro moest betalen om zijn kapotte batterij te vervangen, vond dat sterk overdreven en besloot dan maar zijn voertuig op te blazen met een dynamietlading. Van een drastische reactie gesproken.

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 28 dec. 2021 | Leestijd: 3 min

Tuomas Katainen was lange tijd een trotse eigenaar van een Tesla S Model uit 2012, tot zijn elektrisch voertuig recent kreeg af te rekenen met elektrische storingen en batterijproblemen. De 26-jarige Fin dacht dat het euvel met de vervanging van enkele cellen van het batterijpakket voor een redelijke prijs opgelost zou worden door de Tesla-dealer. Tot zijn verbazing moest meteen de hele accu vervangen worden en dat zou hem maar eventjes 22.000 euro kosten!

Tesla biedt op de batterijen van zijn elektrische wagens een algemene garantie van 8 jaar of minstens 160.000 km (naargelang het model en wat eerst van toepassing is) op het behoud van ten minste 70% van de batterijcapaciteit gedurende deze garantieperiode. Als de capaciteit verder daalt tijdens de garantieperiode wordt de accu gratis vervangen.

Advertentie – lees hieronder verder

30 kilogram dynamiet

Tuomas Katainen had de pech dat zijn batterij de geest gaf na deze garantieperiode en moest dus de volle pot van 22.000 euro betalen voor een nieuwe vervangaccu. Dat vond de Model S-eigenaar sterk overdreven en dus besloot hij een statement te maken tegen de volgens hem te hoge tarieven van Tesla.

Hij koos wel voor een zeer drastische oplossing door zijn Model S op te blazen met een enorme dynamietlading. Tuomas Katainen deed daarvoor beroep op de plaatselijke Youtubers Pommijätkät (vertaald ‘bomb dudes’) die bekend staan voor hun explosieve stunts. Het resultaat was dan ook zéér spectaculair, want na de ontsteking van een goede 30 kilogram dynamiet bleef van de Tesla nog enkel wat rokend schroot over.

Slechts 5.000 dollar elders  

Mécontent, un client dynamite sa Tesla

Ook elders doken al klachten op van Tesla-eigenaars die een hoge rekening van een vergelijkbaar bedrag kregen voorgeschoteld voor de vervanging van een batterij. Zo deden Amerikaanse klanten hun beklag omdat ze bij een officiële dealer 22.500 dollar moesten betalen voor een nieuwe vervangaccu, terwijl een onafhankelijke garage hen een gelijkaardige batterij voor minder dan 5.000 dollar, of nog geen kwart van de officiële prijs kon leveren. Toch lijkt het opblazen van het voertuig ons nogal een drastische reactie om je ongenoegen te uiten.

Foto’s: Triangle News Pommijätkät

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon