Buzz

Mustang Mach-E ‘bromt’ bij het opladen

Verscheidene gebruikers meldden dat de elektrische Ford Mustang Mach-E een luid gebrom verspreidt als hij aan een laadpunt wordt bijgeladen. Is er reden tot paniek?

Geschreven door Alain De Jong | 31/08/2021

De laatste tijd werden er verscheidene klachten gemeld over het lawaai dat de elektrische Mustang Mach-E produceert als hij aan een laadpaal hangt om de accu op te laden. Volgens de gebruikers gaat het niet om een zacht gezoem dat een elektrisch apparaat als eens voortbrengt, maar om regelrechte zeer luide herrie die uiterst onaangenaam is. Eigenaars deelden al verscheidene filmpjes van dit ‘oplaadgebrom’ dat soms zelfs binnenshuis te horen als de Mach-E op de oprit aan de stekker hangt. Het gaat om een algemeen verspreid fenomeen, want naast klachten in de Verenigde Staten en Nederland, hoorden we intussen dat ook de Belgische Mach-E-rijders hierdoor geplaagd worden.

Maximale koeling

Ondertussen is meer duidelijkheid waarom de elektrische Ford zo hardnekkig van zijn oren maakt. Volgens Ford heeft het te maken met de koeling van de lithium-ion batterij als er op volle kracht wordt opgeladen. “Onder bepaalde omstandigheden, bij een hogere buitentemperaturen, gaat het systeem dan maximale koeling voorzien. En dat veroorzaakt inderdaad iets meer geluid”, meldt het merk.

Advertentie

Ford Mustang MachE charge

Deze oplaadherrie van de Mustang Mach-E zorgde al voor veel ergernis bij enkele mensen wiens tuin toevallig grenst aan een publiek oplaadpunt en die dus telkens getergd worden door dat gebrom als de accu wordt bijgeladen. Hun rust wordt telkens volledig verstoord als een Mustang-rijder zijn voertuig aan de stekker komt hangen.

Software-update brengt oplossing

Gelukkig is er al een oplossing in zicht. In een eerste fase stelt Ford voor om een dunnere laadkabel te gebruiken waardoor het laden bij een lager vermogen gebeurt, en er dus minder koeling van de lithium-ion batterij nodig is en er bijgevolg dus ook minder lawaai te merken zal zijn. Maar weldra komt er een permanente oplossing in de vorm van een software-update die bij een bezoek aan de dealer geïnstalleerd zal worden. Hiermee zou de herrie definitief verdwijnen, zonder dat de laadsnelheid daaronder lijdt. Klinkt goed.

Video : Jan Lemkes / Youtube

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook