Buzz

Nieuw wereldrecord: grasmaaier rijdt 230 km/u

De Brit Tony Edwards besteedt liefst niet te veel tijd aan het maaien van zijn gazonnetje. Dus voerde hij zijn grasmaaier op en brak er een wereldrecord mee. De 57-jarige Brit haalde maar liefst 230 km/u en dat leverde hem ook een vermelding in het Guinness Recordboek op.

Geschreven door Alain De Jong | 12/10/2021

Tony Edwards is een ingenieur op rust uit het Engelse St. Martin’s in de West Midlands die graag nog wat knutselt aan allerlei voertuigen met motoren. Op een goede dag viel zijn oog op de snelheidsrecords voor grasmaaiers.

“Ik zag dat een Brit een record van 155 km/u had gevestigd, dat daarna door Honda op 186 km/u werd gezet en vervolgens door een Noors team tot 212 km/u werd verbeterd. Dat moet nog beter kunnen, bedacht ik bij mezelf, en ik begon te bouwen aan mijn bolide”, verklaarde Tony Edwards aan de lokale krant Shropshire Star.

Dus ging Tony Edwards aan de slag met zijn Honda-grasmaaier die hij stap voor stap ombouwde tot een razendsnelle racebolide.

300 pk!

Voor de aandrijving zorgt een Suzuki 1.300 cc-motor die maar liefst 300 pk produceert. Hiermee is duidelijk dat deze grasmaaier niet helemaal standaard is gebleven. De aanpassingen hebben de man trouwens ruim 35.000 euro gekost.

Maar het heeft allemaal geloond, want snelle Tony Edwards bereikte met zijn eigenhandig opgevoerde grasmaaier 230 km/u op het Elvington Airfield in York (GB), wat hem een nieuw wereldrecord en een vermelding in het Guinness Recordboek opleverde. Daarvoor moest hij echter wel bewijzen dat zijn voertuig nog steeds in staat was gras af te maaien, wat inderdaad mogelijk was.

Lees meer over

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook