Buzz

Nieuw wereldrecord: grasmaaier rijdt 230 km/u

De Brit Tony Edwards besteedt liefst niet te veel tijd aan het maaien van zijn gazonnetje. Dus voerde hij zijn grasmaaier op en brak er een wereldrecord mee. De 57-jarige Brit haalde maar liefst 230 km/u en dat leverde hem ook een vermelding in het Guinness Recordboek op.

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 12/10/2021 | Leestijd: 2 min

Tony Edwards is een ingenieur op rust uit het Engelse St. Martin’s in de West Midlands die graag nog wat knutselt aan allerlei voertuigen met motoren. Op een goede dag viel zijn oog op de snelheidsrecords voor grasmaaiers.

“Ik zag dat een Brit een record van 155 km/u had gevestigd, dat daarna door Honda op 186 km/u werd gezet en vervolgens door een Noors team tot 212 km/u werd verbeterd. Dat moet nog beter kunnen, bedacht ik bij mezelf, en ik begon te bouwen aan mijn bolide”, verklaarde Tony Edwards aan de lokale krant Shropshire Star.

Advertentie – lees hieronder verder

Dus ging Tony Edwards aan de slag met zijn Honda-grasmaaier die hij stap voor stap ombouwde tot een razendsnelle racebolide.

300 pk!

Voor de aandrijving zorgt een Suzuki 1.300 cc-motor die maar liefst 300 pk produceert. Hiermee is duidelijk dat deze grasmaaier niet helemaal standaard is gebleven. De aanpassingen hebben de man trouwens ruim 35.000 euro gekost.

Maar het heeft allemaal geloond, want snelle Tony Edwards bereikte met zijn eigenhandig opgevoerde grasmaaier 230 km/u op het Elvington Airfield in York (GB), wat hem een nieuw wereldrecord en een vermelding in het Guinness Recordboek opleverde. Daarvoor moest hij echter wel bewijzen dat zijn voertuig nog steeds in staat was gras af te maaien, wat inderdaad mogelijk was.

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie