Buzz

Overstroming: Porsche-dealer ziet hele vloot onderlopen

Geschreven door Alain De Jong | 20/07/2021

Ook onze buurlanden zijn zwaar getroffen door de overstromingen. Het terrein van een Porsche-dealer uit het Duitse Heilbronn liep volledig onder water, waardoor nagenoeg alle aanwezige wagens rijp zijn voor de schroothoop…

De aandacht gaat natuurlijk in de eerste plaats uit naar de slachtoffers van deze Maar nu men weer overal het puin begint te ruimen, wordt de ware omvang van de geleden schade pas echt duidelijk. Je hebt de dorpen waar vele huizen geheel of gedeeltelijk werden weggespoeld. Maar ook in de wijdere omgeving zijn tal van personen en bedrijven zwaar geteisterd door de overstroming, eveneens in de autosector.

Zo kregen we deze beelden te zien van Porsche Zentrum Heilbronn in Duitsland waar het hele terrein enkele dagen na de zondvloed nog volledig onder water staat. De wielen van de wagens staan hier nog helemaal in het sop, maar wellicht werden er eerder meerdere volledig overspoeld door het wassende water. Het gaat zowel om gloednieuwe Porsche-modellen die eerstdaags aan hun nieuwe eigenaars geleverd zouden worden, als stockwagens en voertuigen van klanten die een onderhoud kregen. Kortom, zowat de hele vloot van Porsche Zentrum Heilbronn is naar de haaien.

Schade loopt in de miljoenen

Aangezien een wagen die compleet onder het water en de smurrie heeft gestaan meestal niet te redden valt, zullen hier wellicht enkele tientallen Porsches volledig afgeschreven worden. Dat wordt een zware kluif voor de verzekeringen met een schadebedrag dat in de miljoenen euro’s zal lopen, los van de schade die het gebouw en de infrastructuur Porsche Zentrum Heilbronn opliep.

Wie door deze natuurramp schade opliep aan zijn woning, goederen of voertuigen heeft recht op een of het rampenfonds.

Video + screenshot: 

Trefwoorden

Lees ook