Buzz

Peperdure Porsche Taycan voor de politie?

Er dook een foto op van een elektrische Porsche Taycan ter waarde van zo’n 100.000 euro van de politiezone Mechelen-Willebroek. Maar blijkbaar zit er een addertje onder gras.

Geschreven door Alain De Jong | 12/05/2022

Ook de politiediensten moeten meegaan in de vergroening van hun wagenpark en zullen op termijn dus ook elektrisch rijden. Daarvoor hebben ze snelle EV’s met een grote autonomie nodig. Zoals de Porsche Taycan die de sprintcapaciteiten van een sportwagen neerzet en makkelijk 400 km of meer aflegt op één batterijlading. Het enige nadeel is zijn prijs die een eind boven de 100.000 euro oploopt naargelang de versie. Dit is misschien wat overdreven voor een interventievoertuig van de lokale politie, aangezien je voor de helft van dat bedrag al een degelijk alternatief kan vinden.

Niet op de hoogte

De verbazing was dan ook groot toen er op een vakbeurs voor hulpdiensten in Kortrijk een Porsche Taycan met de bestickering van de politiezone Mechelen-Willebroek opdook op de stand van een bedrijf dat wagens ombouwt tot politievoertuigen. Ook de betrokken politiezone was verrast door deze nieuwe aanwinst, waarvan ze niet op de hoogte waren.

Na de talrijke reacties op deze ‘aankoop’ reageerde de politiezone Mechelen-Willebroek snel met een mededeling: “Deze Porsche Taycan werd niet door onze zone aangekocht. We hebben op dit moment ook niet de intentie om zo’n sportwagen in dienst te nemen. We hebben in het verleden wel al samengewerkt met dit bedrijf dat onze stickers wellicht nog had liggen. Natuurlijk hadden ze ons beter vooraf op de hoogte gebracht om dit misverstand te vermijden.”

Porsche 911 Targa van Rijkswacht

Cette Porsche Taycan de police était exposée à l'exposition des services d'urgence à Courtrai.

Noteer dat de Porsche Taycan geen primeur zou zijn voor de Belgische politiediensten, want in de jaren 1970 en 1980 had de toenmalige Rijkswacht Porsches 911 Targa in dienst. Momenteel blijven zulke folietjes voorbehouden van de ordediensten van de Emiraten die verscheidene supercars in het wagenpark hebben.

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook