Buzz

Snelheidsmeter van getunede Honda Civic kan niet volgen

Hoewel er heel wat snelle auto’s uit Japan komen, is men daar redelijk strikt wat snelheidsbeperkingen betreft. Daar geeft deze getunede Honda Civic echter geen moer om. Zijn snellheidsmeter kan simpelweg niet volgen.

Geschreven door Joris Bosseloo | 11/06/2021

Je hebt ongetwijfeld al van de 280 pk-regel gehoord, namelijk dat Japanse productiewagens tot 2004 niet meer vermogen mochten produceren. Dat de Honda NSX, de Toyota Supra, de Nissan 300ZX en andere JDM’ers allemaal 280 pk leverden, was dus geen toeval. Wat de Supra betreft, die coupé kreeg in Europa 320 pk, maar dat even terzijde.

180 km/u op de teller

De 280 pk-wet is inmiddels verleden tijd, maar dat geldt niet voor de maximumsnelheid van 180 km/u. We hebben het voor alle duidelijkheid niet over de snelheidslimiet op de openbare weg. Neen, auto’s moeten op die snelheid begrensd zijn (net zoals moderne Volvo’s) en hun meter loopt ook effectief tot “maar” 180 km/u.

Dit laatste is ook van toepassing op de Honda Civic Type R van de video hieronder. Die hatchback werd naar verluidt tot 600 pk (!) opgevoerd en de begrenzer werd uitgezet. Wat dat geeft met de standaardtellers nog steeds op post, ontdek je zo.

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook