Buzz

Taliban lanceert eigen supercar

De Taliban staan vooral bekend voor hun rauw geweld in Afghanistan. Maar ook deze strijders houden blijkbaar van de leuke dingen in het leven, dus ontwikkelden ze hun eigen supercar: de Entop Mada 9.

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 18/01/2023 | Leestijd: 2 min

Door het aanhoudende oorlogsgeweld ligt Afghanistan in puin en is de bevolking aangewezen op overleven met de zeer beperkte middelen die ze hebben. Hun meedogenloze leiders van de Taliban zaaien vooral terreur en leiden het land verder naar de afgrond.

Entop Mada 9

Advertentie – lees hieronder verder

Groot was de verbazing dan ook toen de Taliban recent hun … eerste supercar onthulden. Deze Entop Mada 9 ziet er zeer fraai uit en zou op vlak design zeker kunnen concurreren met de Italiaanse iconen in de wereld van sportwagens. Dit is een creatie van de lokale designstudio Entop die samenwerkte met het Afghanistan Technical Vocational Institute (ATVI) voor de bouw van het voertuig. Het eerste prototype is intussen afgewerkt en reed zijn eerste meters voor het oog van de camera’s en ging zo al de hele wereld rond.

Entop Mada 9

Met Toyota-motor

Volgens de berichten van Entop werd vijf jaar lang door een ploeg van 30 technici aan de Mada 9 gewerkt. De basis van deze tweezitter is een buizenchassis met centraal een motor uit een Toyota Corolla, waarop een gestroomlijnd composiet koetswerk werd geplaatst. Vermoedelijk is het Japanse merk niet direct betrokken bij dit supercarproject en werd gewoon een oude krachtbron uit een plaatselijke Toyota gerecupereerd.

Over de verdere productieplannen van de Mada 9 en een eventuele export legde Entop nog geen verklaringen af. Afwachten maar.

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie