Buzz

Tom ‘Maverick’ Cruise nam deel aan ‘dogfight’ op circuit

Sinds de release van ‘Top Gun: Maverick’, het vervolg op de kaskraker uit 1986, staat Tom Cruise weer helemaal bovenaan de ‘Hollywood A-list’. Een ideaal moment om hem uit te nodigen voor een ‘dogfight’ op circuit, moeten ze bij Channel 4 Sport gedacht hebben.

Geschreven door Joris Bosseloo | 16/06/2022

Tom Cruise staat erom bekend zelf bepaalde vliegtuigen en helikopters te kunnen besturen, maar niet alleen dat. De inmiddels 59-jarige acteur kan immers ook een stevig potje scheuren met motoren en sportwagens. Dit laatste wordt nog maar eens bewezen in de video onder dit artikel, waarin hij het met een Porsche 911 GT3 opneemt tegen twee ex-Formule 1-piloten. Top Gun: Maverick in het echt, maar dan met Porsches in de plaats van F/A-18E Super Hornetstraaljagers.

Het toch wel opmerkelijke filmpje werd opgenomen op het circuit van Silverstone. Daar aanwezig waren David Coulthard, Mark Webber en Tom Cruise in hoogst eigen persoon. Alle drie namen ze plaats in een 911 GT3, een fabelachtige Porsche met 510 pk in de aanslag, die een topsnelheid van 318 km/u haalt en in 3,4 seconden van 0 naar 100 km/u sprint.

Advertentie

Een oneerlijke dogfight?

Tom Cruise

Je zou denken van wel, gezien de ervaring van de voormalige F1-coureurs, die bovendien van ‘thuisvoordeel’ genoten. Tom Cruise, gedisciplineerd als hij is, liet zich echter niet op stang jagen door de snelle Britten.

Spectaculair

Net zoals in Top Gun: Maverick neemt Cruise het in zijn eentje op tegen twee tegenstanders – die het er niet over eens geraken wie nu juist wiens ‘wingman‘ is – en rijdt hij frontaal op zijn doelen af om vervolgens een ingebeelde ‘missile lock‘ te kunnen krijgen. De spannende beelden worden afgewisseld met scènes uit de film, wat de video des te leuker maakt om te bekijken. To the danger zone!

Screenshots + video: Channel 4 Sport / YouTube

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook