Buzz

Trakteer jezelf op de krachtigste motorhome ter wereld (VIDEO)

Dankzij een enorme V8-motor met lachgasinjectie haalt deze 700 pk sterke motorhome een top van 195 km/u in acceleratiewedstrijden.

Maxime Hrion | Gepubliceerd op 17 mrt. 2023 | Leestijd: 2 min

Deze motorhome van het merk GMC is in de Verenigde Staten bekend omdat hij in 2016 een snelheidsrecord vestigde. Hij werd geklokt op 122,156 mph of 195 km/u op de Bonneville-zoutvlakte. Deze prestatie werd neergezet voor een goed doel, want de motorhome was getooid in de kleuren van een organisatie die de neurologische ziekte Charcot-Marie-Tooth (CMT) onder de aandacht brengt.

Motorhome statique

Advertentie – lees hieronder verder

Volledig getuned

Om dit huzarenstukje te realiseren, werd de motorhome uitgerust met een 502 CI (8,2 liter) grote V8-motor met lachgasinjectie die 700 pk ontwikkelt. Voor de prestaties werd het interieur volledig gestript en voorzien van talrijke verstevigingen, twee kuipzetels, een speciale brandstoftank en uitrusting die je gewoonlijk in dragsters ziet.

Motorhome habitacle

Te koop

Voor racedagen is hij voorzien van zijschorten en een luchtsplitter vooraan, maar toch is deze motorhome gehomologeerd voor gebruik op de openbare weg in Amerika. Deze extreme motorhome, die in het Guinness Book of Records staat en al in veel publicaties verscheen, zoekt een nieuwe eigenaar voor de prijs van omgerekend 88.559 euro.

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie