Buzz

Trotse laagvlieger geklist: “Ik rijd 270, hahaha!”

Geschreven door Joris Bosseloo | 04/05/2021

De Nederlandse snelwegpolitie heeft een opvallende “vangst” gedaan. Agenten zaten een VW Golf op de hielen die extreem veel sneller reed dan toegelaten, maar het niet doorhad dat hij door leden van de arm der wet werd achtervolgd.

De YouTube-video onder dit artikel, met dank aan , is zeer kort maar bondig. Een dashcam filmt een ritje op de snelweg vanuit een personenwagen en we horen een opvallend gesprek tussen de bestuurder van die auto en van die van een Volkswagen Golf die zich iets verderop bevindt. Wat de chauffeur van de Golf, die zijn gaspedaal veel te diep indrukt, niet weet, is dat de politie hem op de hielen zit.

“Ik rijd 270, hahaha!”, hoor je de Golf-chauffeur zo fier als een gieter roepen. “Er komt politie achter je aan!”, zegt de andere. “Hou je bek”, klinkt het vervolgens, waarna we een beeld van de getakelde Golf te zien krijgen.

Oeps!

Volgens sommige berichtgevingen werd de Golf geklokt tegen een gemiddelde van 208 km/u. Een stuk minder snel dan de piek die de Nederlander van zijn eigen snelheidsmeter aflas, maar nog steeds goed voor een zware boete, een inbeslagname van het voertuig en een “heropvoedingscursus”.

Screenshot + video: LongestYeahBoyEver / YouTube

Lees ook

Trefwoorden

Vind vandaag nog uw auto

Auto's