Buzz

Vrouw rijdt 209 km/u met dikke Mercedes: “De nood was hoog”

In Engeland werd een vrouw door de politie betrapt op zwaar overdreven snelheid. Op een snelweg waar 70 mph (113 km/u) is toegelaten, haalde ze met haar extreem krachtige Mercedes-AMG G63 snelheden tot meer dan 200 km/u. Haar excuus was… herkenbaar.

Geschreven door Joris Bosseloo | 03/08/2021

Dit niet bepaald belangrijke (maar wel opvallende) nieuws werd door de Derbyshire Police Road Unit op Twitter gedeeld. In het bericht staat dat collega-agenten een witte Mercedes-AMG G63 aan de kant hadden gezet omdat de bestuurster van die dikke 4×4 haar gaspedaal veel te diep had ingedrukt.

“Variërend tussen 100 en 130 mph, werd een gemiddelde snelheid van 113 mph gemeten”. Ter verduidelijking: 100 mph komt overeen met bijna 161 km/u, 130 met iets meer dan 209 km/u en 113 met net geen 182 km/u.

Advertentie

113 mph

Veel en veel te snel dus, al had de vrouw een excuus klaar voor de tussenkomende patrouille. Ze beweerde namelijk dat ze dringend naar het toilet moest en dat ze dus daarom zo hard reed. Jammer genoeg voor haar werd ze aan de kant gezet en heeft ze langer dan verwacht haar plas moeten ophouden.

Maar dat niet alleen…

Na controle bleek dat de dame over een voorlopig rijbewijs beschikt en dat ze niet zonder begeleider de baan op mag. De Mercedes-AMG werd daarop in beslag genomen, met een boete die volgt.

G63?

De G63 is de ultieme versie van de Mercedes G-Klasse die door huistuner AMG onder handen werd genomen. Aangedreven door een 4-liter V8 biturbo levert deze 4×4 maar liefst 585 pk en 850 Nm koppel.

Beeld : Derbyshire Roads Policing Unit / Twitter

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook