Buzz

Vrouw verloor peperdure rechtszaak over haar Aston Martin

In Canada heeft de eigenares van een gecrashte Aston Martin DB9 bot gevangen bij de rechtbank nadat ze klacht had ingediend tegen zowel een dealer als een koetswerkhersteller. Ze moet nu een veel fikser bedrag betalen dan wat er van haar gevraagd werd…

Joris Bosseloo Joris Bosseloo | Gepubliceerd op 6 nov. 2020 | Leestijd: 2 min

De vrouw crashte in december 2015 met haar toen amper een jaar oude Aston Martin DB9. Ze liet de wagen naar een carrosserieherstelbedrijf slepen en kreeg een schatting van de kosten die zou kunnen oplopen tot omgerekend meer dan 85.000 euro. Haar bolide had dan ook structurele schade opgelopen. Volgens Richmond News ging ze over tot een aanbetaling van bijna 33.000 euro, maar weigerde ze het resterende bedrag te betalen nadat de Aston Martin gerepareerd was. Het koetswerkbedrijf stockeerde de wagen en wilde daarvoor 200 Canadese dollar per dag (een kleine 130 euro). Ze is hem nooit gaan ophalen.

Wat de eigenares – die een gewone basisverzekering had – wel deed, was naar de rechter stappen. Ze meende namelijk dat ze werd uitgebuit “vanwege haar gebrekkige Engels en de perceptie dat ze rijk was” en diende klacht in “wegens contractbreuk en samenzwering tussen de twee firma’s”. Ze eiste een schadevergoeding van ruwweg 195.000 euro.

Advertentie – lees hieronder verder

Het kwam tot een procedurestrijd die nu tot een einde is gekomen, maar dus niet in haar voordeel. Ze moet zelfs meer betalen dan het bedrag dat zou wilde vangen, namelijk meer dan 213.000 euro, de gerechtskosten niet meegerekend. De rechter oordeelde dat ze “het oplossen van de kwestie onmogelijk maakte”.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon
Back top icon