Waalse autodief ingerekend na oerdomme fout

Niet dat we tips willen geven natuurlijk, maar wat een prille twintiger uit Luik onlangs deed nadat hij (onder andere) een dure Audi had gestolen, valt onder de categorie “oliedom”. Lees even mee…

Waalse autodief ingerekend na oerdomme fout

De 21-jarige Dylan maakte deel uit van een driekoppige dievenbende die verschillende luxewagens in het Luikse stal en ze vervolgens in Duitsland verkocht, waar ze valse papieren kregen. Wie zo’n wagen kocht, kreeg pas bij de registratie in de mot dat er iets niet klopte.

Hoe hij zichzelf finaal de das heeft omgedaan? Door stoer op Facebook te poseren met een stapel bankbiljetten in de hand én met op de achtergrond een van de gestolen wagens, een toch wel redelijk opvallende Audi RS3.

De diefstallen gebeurden telkens ‘s nachts. Het trio brak ergens in en ging lopen met de sleutels, om er vervolgens met de wagen des huizes vandoor te gaan. De ene keer was dat een Porsche, de andere keer een BMW of een Mercedes-AMG, zulke bolides. Per “levering” in Duitsland werd naar verluidt 1.000 tot 1.300 euro verdiend. Dylan M. moet nu 10 jaar in de cel, zijn twee kompanen 8 en 4 jaar.

Beeld via Sud Presse

ADAC waarschuwt: sleutelloze toegang is gevaarlijk