Buzz

Waalse autodief ingerekend na oerdomme fout

Geschreven door Joris Bosseloo | 13/11/2019

Niet dat we tips willen geven natuurlijk, maar wat een prille twintiger uit Luik onlangs deed nadat hij (onder andere) een dure Audi had gestolen, valt onder de categorie “oliedom”. Lees even mee…

De 21-jarige Dylan maakte deel uit van een driekoppige dievenbende die verschillende luxewagens in het Luikse stal en ze vervolgens in Duitsland verkocht, waar ze valse papieren kregen. Wie zo’n wagen kocht, kreeg pas bij de registratie in de mot dat er iets niet klopte.

Hoe hij zichzelf finaal de das heeft omgedaan? Door stoer op Facebook te poseren met een stapel bankbiljetten in de hand én met op de achtergrond een van de gestolen wagens, een toch wel redelijk opvallende Audi RS3.

De diefstallen gebeurden telkens ‘s nachts. Het trio brak ergens in en ging lopen met de sleutels, om er vervolgens met de wagen des huizes vandoor te gaan. De ene keer was dat een Porsche, de andere keer een BMW of een Mercedes-AMG, zulke bolides. Per “levering” in Duitsland werd naar verluidt 1.000 tot 1.300 euro verdiend. Dylan M. moet nu 10 jaar in de cel, zijn twee kompanen 8 en 4 jaar.

Beeld via Sud Presse

Sociale media

Aarzel niet om dit artikel te delen

Trefwoorden

Zoek de trefwoorden die bij dit artikel horen

Vind vandaag nog uw auto

Audi RS3 nieuwe auto's te koop op Gocar.be


Vind vandaag nog uw auto

Audi RS3 Tweedehands te koop op Gocar.be

Prijs nieuwe Audi RS3 met opties en standaarduitrusting

A1

Audi

A1

Vanaf € 20.320

A3

Audi

A3

Vanaf € 42.150

A4

Audi

A4

Vanaf € 65.999

Aanbevolen professionals

Lijst met dealers Audi RS3

Onze partners