Buzz

Waarom er zoveel supercars worden achtergelaten in Dubai

In Dubai worden er meer dan elders in de wereld peperdure sportwagens aan hun lot overgelaten langs de kant van de weg, waarna ze niets anders doen dan stof happen. Dat gebeurt natuutlijk niet zonder reden.

Joris Bosseloo Joris Bosseloo | Gepubliceerd op 3 feb. 2021 | Leestijd: 2 min

De jongens van Donut Media ging op onderzoek uit om na te gaan hoe het toch komt dat dit fenomeen relatief vaak voorkomt in steden als Dubai. In veel gevallen zou dit met schulden en vluchten te maken hebben.

Dat er in Dubai een pak rijke mensen verblijven, weet het kleinste kind intussen. Daar zitten veel buitenlandse zakenlui tussen die zich maar al te graag laten opmerken in blitse bolides van merken zoals Ferrari en Lamborghini.

Advertentie – lees hieronder verder

Het probleem…

Wie in Dubai zijn of haar lening niet kan aflossen, riskeert gearresteerd te worden en in de gevangenis te belanden. Da’s in de Verenigde Emiraten alles behalve een pretje, dus kiezen veel schuldenaren het hazenpad alvorens ze kunnen worden opgepakt en laten ze hun peperdure, niet afbetaalde supercar gewoonweg achter, vaak zelfs met de sleutels in het contact.

Een exemplaar kopen?

Dat kan natuurlijk, want veel van die auto’s worden uiteindelijk opgepikt en geveild, ook aan geïnteresseerde buitenlanders. Maar of dat ook een aanrader is, is natuurlijk een vraag op zich want zand vindt zijn weg tot in de kleinste hoekjes van de voertuigen in kwestie. Uiteraard zijn er bedrijven die ze opkopen en vervolgens opknappen, maar zij vragen dan ook een prijs naar waarde, die nooit min is.

Screenshot + video: Donut Media/TouTube

Op zoek naar een tweedehandse Ferrari? Klik hier. Toch liever een Lamborghini? Dan moet je hier zijn

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie