Buzz

Zeldzame Ferrari F40 vliegt in brand

Geschreven door Joris Bosseloo | 11/05/2021

Er is weer een Ferrari F40 minder. Een van de weinige exemplaren van de ultieme Italiaanse supercar van de jaren ’80 vatte onlangs vuur in Japan, tot grote ontsteltenis van de eigenaars en van Ferrari-fans wereldwijd.

Het incident gebeurde afgelopen zaterdag op een bochtenzwangere tolweg in Hakone, wereldberoemd bij ‘drifters’ die zich er maar al te graag op uitleven met hun getunede wagen. Aan boord van de Ferrari F40 zat een getrouwd koppel, dat tijdens hun onfortuinlijke rit rook uit de motorbaai zag ontsnappen. Ze konden de iconische sportwagen aan de kant zetten om op tijd uit te stappen, maar zijn er niet in geslaagd om te vermijden dat de rode krachtpatser in brand vloog.

Niet meer te redden

De brandweer werd ter plaatse geroepen, maar de Ferrari viel niet meer te redden en werd herleid tot een smeulende hoop staal en carbon. Gelukkig raakte er niemand gewond.

Over de F40…

Van deze Ferrari werden amper 1.315 exemplaren gebouwd. Het model werd in 1987 geïntroduceerd als opvolger van de befaamde 288 GTO. Achter de zetels lag een 2,9-liter twinturbo V8 die 478 pk leverde en die een topsnelheid van ruim 320 km/u mogelijk maakte. Meer interessante feiten over deze iconische bolide ontdek je door

Video:  | foto:

F40炎上

— さむえる (@emanuel_E90M3)

Trefwoorden

Lees ook