Buzz

Zeldzame Jaguar in de prak gereden

Mensen zijn mensen en maken nu eenmaal fouten. Het wordt natuurlijk wel heel erg pijnlijk als zo’n fout resulteert in een van frut gereden Jaguar XJ220, ooit even de snelste productiewagen ter wereld (foto: Matt Wright/Twitter)

Geschreven door Joris Bosseloo | 24/11/2020

Akkoord, zo’n bijna 30 jaar Jaguar die ongeveer 550 pk op de wielen loslaat, beschikt niet over de talloze rijhulpmiddelen waar moderne auto’s mee zijn uitgerust en zelfs niet over ABS, dus moet je al een zeer geoefende piloot zijn om het ding onder controle te kunnen houden als je het gaspedaal (diep) indrukt. Het jammere aan deze zaak is dat een XJ220 erg zeldzaam is en stukken van mensen kost. In de jaren ’90 was dit nu eenmaal even het snelste productiemodel op de planeet, tot de McLaren F1 op de markt kwam.

Op Twitter werden na het ongeval foto’s gepost die niets aan de verbeelding overlaten. De zilverkleurige Jag, die enkele weken nog te zien was in een aflevering van Top Gear, kwam er zeer gehavend uit en van de voorkant bleef nagenoeg niets bruikbaar over. Gelukkig vielen er naar verluidt geen gewonden en heeft er geen enkele andere weggebruiker in de brokken gedeeld.

Advertentie

Wat er gebeurd was?

De chauffeur had “simpelweg” de controle over het stuur verloren…

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook