Car Festival

5 zaken die je nog niet wist over de Ford Kuga

Ford heeft zopas de derde generatie Kuga voorgesteld en over die compacte SUV valt heel wat te vertellen. Hier zijn 5 zaken die je vast en zeker nog niet wist over deze nieuweling.

Joris Bosseloo Joris Bosseloo | Gepubliceerd op 4 apr. 2019 | Leestijd: 2 min

1. Meerdere vormen van hybride

Voor de eerste keer in zijn carrière is de Kuga beschikbaar als hybride: traditioneel (zonder stekker), “plug-in” (met stekker) of met een lichte hybridisatie (48V). Uiteraard maken turbobenzinemotoren (EcoBoost) en -diesels (EcoBlue) nog steeds deel uit van het aanbod.

Advertentie – lees hieronder verder

Kuga

2. Nieuw onderstel

Dit is de eerste Ford die op het nieuwe C2-platform rust, dat 90 kg minder weegt dan het vorige. Bovendien is het 10% stijver, wat beter is voor de wegligging en de veiligheid.

Kuga inside

3. Meer plaats binnenin

Dankzij dit nieuwe onderstel is de Kuga een maatje groter geworden: 44 mm in de breedte en zelfs 89 mm in de lengte. Zijn wielbasis groeide mee (+20 cm), wat meer binnenruimte oplevert. Ook voor de hoofden trouwens want vooraan wordt er 13 mm en achteraan 35 mm gewonnen. Nochtans ligt de daklijn 20 mm lager dan ervoor.

Kuga dash

4. Mobiele wifi

Ook voor het eerst kan je de Kuga kopen met FordPass Connect. Da’s een geïntegreerde modem die van de SUV een mobiele wifi-hotspot maakt waar tot 10 apparaten gebruik van kunnen maken. Het systeem stelt bestuurders ook in staat om sneller en efficiënter ritten te plannen (dankzij Live Traffic updates van het navigatiesysteem) en bevat een reeks handige functies, zoals bijvoorbeeld het vanop afstand vergrendelen/ontgrendelen van de Kuga.

Kuga seats

5. Concertzaal

Het nieuwe (optionele) B&O-audiosysteem (575 Watt) bevat 10 luidsprekers, inclusief een externe subwoofer voor een zachtere basrespons. We kijken ernaar uit om dat te testen…

Kuga rear

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon
Back top icon