5 geflopte Lamborghini’s

Vandaag is Lamborghini het paradepaardje van de autosport en van de Volkswagengroep, maar het merk heeft niet enkel hoogtepunten gekend. Sommige modellen kenden een heel moeilijke verkoop, waardoor het merk in lastige situaties terechtkwam. Gelukkig zonder al te veel kleerscheuren. Hierbij een lijstje van 5 Lamborghini’s die een grote commerciële flop waren…

5 geflopte Lamborghini’s

1. Silhouette

Deze “kleine” Lambo was bedoeld voor de Amerikaanse markt en is ongetwijfeld het minst erkende model van het merk. Van de Silhouette werden slechts 53 exemplaren gebouwd.

2. Islero

Het faillissement van Carrozzeria Touring, die deze lijn zou produceren, en een veel te zwakke lijn voor een Lambo hebben geleid tot de mislukking van de Islero: tussen 1968 en 1970 werden 225 exemplaren gebouwd.

3. Jarama

De vervanger van de Islero had duidelijk geen lessen getrokken uit de fouten van zijn voorganger… En was dus hetzelfde lot beschoren: 327 geproduceerde exemplaren op 7 jaar tijd (70-76)!

4. Jalpa

De Jalpa werd geïntroduceerd ter vervanging van de Silhouette, maar werd slechts 420 keer geproducerd. Dat is weinig, maar toch veel beter dan zijn voorganger.

5. Urraco

De Urraco werd gecreëerd door Bertone en goed uitgerust met een krachtige V8-motor, maar werd gelanceerd temidden van de oliecrsis in 1973. Zeven jaar productie hebben uiteindelijk maar tot 779 verkochte exemplaren geleid.