Oldtimers

Alfa Giulietta 1959 op Zoute Grand Prix 2018

Ook Alfa Romeo was naar goede traditie aanwezig op de Zoute grand Prix en toonde er naast diverse nieuwe modellen een fraai gerestaureerde Giulietta Spider 750D uit 1959.

Belga | Gepubliceerd op 8 okt. 2018 | Leestijd: 2 min

Naast de nieuwste modellen uit het actuele Alfa-gamma waaronder de B-tech-versies van de Giulia en de Stelvio toonde Alfa-Romeo in het Alfa-paviljoen op de Zeedijk in Knokke een schitterende klassieker. Het ging om de Giulietta Spider 750D uit 1959.

De auto werd ter beschikking gesteld door Marreyt Classics. Hij werd in oktober 1955 voorgesteld door Gian Battista Farina (die enkele jaren later zijn naam zou geven aan het Pininfarina-koetswerk) en had een erg vernieuwend koetswerk voor die periode.

Advertentie – lees hieronder verder

De Giulietta Spider was gebaseerd op het onderstel van de Giulia Sprint, maar hij had een kortere wielbasis wat hem een uitg esproken design gaf dat wereldwijd werd gewaardeerd. Hij werd door de internationale pers lovend ontvangen. In de VS vond men dat de Giulietta Spider synoniem stond voor Italiaanse traditie en goede smaak.

Je herkende deze Alfa immers meteen als een Alfa-Romeo. Deze traditie voor Italiaanse elegantie heeft ook de huidige generatie Alfa-designers geïnspireerd

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon
Back top icon