Oldtimers

Alfaholics Giulia Super R 270: ultieme restomod

Met 240 pk onder de motorkap en een gewicht van minder dan 900 kg is de Giulia Super R 270 berline van Alfaholics een restomod die gerust in onze garage mag staan.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 26 jul. 2023 | Leestijd: 2 min

Enkele maanden geleden lanceerde de Britse specialist Alfaholics de GTA R 270, een restomod met delen uit koolstofvezel om gewicht te besparen en een 2.3-benzinemotor met 240 pk. Nu presenteert het bedrijf de Giulia Super R 270, een berline uit de jaren zestig gebouwd op dezelfde basis. Met een gewicht van minder dan 900 kg is deze auto wel handiger in gebruik en vooral gezinsvriendelijker, terwijl hij toch opwindend blijft om te besturen.

Giulia Alfaholics arriere

Advertentie – lees hieronder verder

Hoog in de toeren

De oorspronkelijke 1.3-viercilindermotor werd vervangen door een volledig aluminium 2.3 Twin Spark-blok met elektronische Motec-brandstofinjectie. Deze pittige aandrijflijn ontwikkelt zijn maximumkoppel bij 7.000 tr/min en volstaat zeker om je te amuseren op landelijke wegen.

Interieur Giulia Alfaholics

Hetzelfde, maar beter

De sterkte van Alfaholics is dat de klassieke uitstraling van het interieur behouden werd en toch heel wat nieuwe materialen en moderne functies bevat, zoals een inductielader voor smartphones. De prijs van dit pareltje is niet bekend, maar ter vergelijking: Alfaholics verkoopt de GTA R 270 voor ongeveer 250.000 euro.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon