Oldtimers

Annabel, de perfecte Alfa Romeo die nooit heeft bestaan

Enkele maanden geleden kondigden de Italianen van Totem Automobili aan dat ze van plan waren om een restomod te produceren op basis van de Alfa Giulia GT. De definitieve versie werd zopas onthuld en is in één woord subliem.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 1 sep. 2022 | Leestijd: 3 min

Maak kennis met Annabel, de nieuwste creatie van Totem Automobili. Het betreft zoals net aangehaald een restomod die de lijn van de klassieke Giulia GT met moderne elementen combineert. Denk bijvoorbeeld aan grote wielkasten, ontworpen om plaats te bieden aan moderne wielen, maar ook aan een gloednieuwe beer van een V6, waarover straks meer.

Totem Automobili Annabel 2

Advertentie – lees hieronder verder

Hoewel de gelijkenissen met de Giulia uit de jaren zestig treffend zijn, is Annabel een maatje groter. Van bumper tot bumper meten we 4,27 m, terwijl hij ook een stevige 1,86 m breed is. De wielbasis is trouwens ook langer, wat goed nieuws betekent voor de binnenruimte.

Géén Alfa-motor

Onder de motorkap van de Annabel woont een V6 die van A tot Z werd ontworpen door een Italiaans bedrijf. Het blok, waarvan wordt gezegd dat het de lichtste in zijn soort is, heeft een cilinderinhoud van 2,8 liter en laat zich bijstaan door twee turbo’s, wat het maximumvermogen van – hou je vast – 600 pk verklaart. En alsof dat nog niet impressionant genoeg is: zowel het koetswerk als het onderstel zijn volledig van carbon, wat impliceert dat deze ‘Alfa’ erg licht is. Jammer genoeg heeft de fabrikant (nog) geen exact gewicht gecommuniceerd.

Totem Automobili Annabel 3

Peperduur

Veel carbon, een gloednieuwe krachtbron, volledig met de hand gebouwd… Je hebt intussen al geraden dat dit geen goedkope auto is. Integendeel, want Totem Automobili vraagt maar liefst 460.000 euro voor een exemplaar. Opvallend is dat er ook gewag wordt gemaakt van een 100% elektrische versie, die volgens ons minder populair zal zijn bij de happy few die zich zo’n bolide kunnen veroorloven.

Totem Automobili Annabel 4

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon