Oldtimers

Deze BMW M3 CSL is belachelijk duur en daar is een reden voor

De M3 CSL, de ultieme versie van de M3 E46, is al lang een collector’s item. Liefhebbers van het merk zijn bereid om er veel voor te betalen. Maar de prijs van dit exemplaar dat momenteel in Nederland te koop staat, is nog van een heel andere orde.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 20 nov. 2023 | Leestijd: 2 min

In 2003 lanceerde BMW de M3 CSL, een gepeperde versie van de M3 die dankzij een airbox in koolstofvezel 17 pk en 5 Nm meer ontwikkelde dan het normale model. Het meest opvallende verschil zat in de lichte materialen (koolstofvezel, lichtere ruiten enzovoort), waardoor de auto 130 kg lichter werd. Uiterlijk was hij herkenbaar aan zijn 19-duimsvelgen en de spoiler op de achterklep.

BMW M3 csl arriere

Advertentie – lees hieronder verder

Als nieuw

BMW bouwde maar 841 exemplaren met links stuur, wat van de zeldzame M3 CSL een collector’s item heeft gemaakt. De overgebleven exemplaren brengen nu tussen 80.000 en 150.000 euro op, afhankelijk van de staat waarin ze verkeren. De auto die de Nederlandse dealer Premium Classics nu te koop aanbiedt, is prachtig. Met 18.000 km op de teller is hij zo goed als nieuw.

BMW M3 CSL interieur

Terechte prijs?

De auto werd geleverd in Nederland en heeft het land nooit verlaten. De onderhoudsgeschiedenis is bekend. Maar is dat genoeg om de astronomische verkoopprijs van 229.950 euro te rechtvaardigen? Het is weliswaar een van de mooiste exemplaren van de M3 CSL die er bestaan, maar voor deze prijs kun je je ook auto’s veroorloven die even zeldzaam en nog krachtiger zijn. Wat vind jij?

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon