Oldtimers

Deze Sunbeam uit 1954 is een hybride

Aventure Peugeot-Citroën-DS stort zich in de retrofit activiteiten met deze Sunbeam Alpine die in een hybride werd getransformeerd.

David Leclercq David Leclercq | Gepubliceerd op 31 jan. 2021 | Leestijd: 2 min

Retrofit wordt steeds populairder. De bedoeling hiervan is modellen met een verbrandingsmotor die ouder dan 5 jaar zijn – alsook echte oldtimers – van een 100% elektrische aandrijving te voorzien, die door de overheid is goedgekeurd en gehomologeerd. Aventure Peugeot Citroën DS, de officiële oldtimerafdeling van PSA, heeft zich ook op deze markt gestort. Als visitekaartje lanceert deze structuur nu een eerste model. Het gaat om een Sunbeam Alpine uit 1954, een wagen die ooit nog zijn opwachting maakte in de Hitchcock-film “To Catch A Thief”.

Hybride

De originaliteit van dit model schuilt in zijn hybride configuratie. De motor wordt namelijk gevoed door een batterij met een capaciteit van 4 kWh en een spanning van 48V. Het gaat dus om een lichte hybridisering. De projectverantwoordelijken spreken van een vermogen tussen 8 en 14 pk, afhankelijk van de laadomstandigheden van de batterij. Even interessant is dat deze transformatie volledig omkeerbaar is, zodat de liefhebber zich geen zorgen moet maken over de onaangetaste originele staat van deze Sunbeam Alpine. Daarmee kan deze wagen opnieuw in de lage emissiezones (LEZ) van de grote steden, die de toegang voor oldtimers meer en meer verbieden of beperken.

Advertentie – lees hieronder verder

Zelf op zoek naar een prachtige oldtimer? Je vindt ‘m gegarandeerd op www.autoclassic.be

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie