Gedemonteerde Dino verkocht voor klein fortuin

Een Dino is meer dan ooit een collector’s item, ongeacht de staat waarin zo’n baby-Ferrari verkeert. Dat is onlangs nog maar eens gebleken… (Foto’s: Tom Gidden © RM Sotheby’s)

Gedemonteerde Dino verkocht voor klein fortuin

Deze door Scaglietti gebouwde 246 GTS werd begin 1974 geleverd aan zijn Amerikaanse koper maar werd het jaar daarop al van de hand gedaan aan een militair die er in 1989 een verkeersongeluk mee had. Tien jaar later, na een lange rustperiode in een garage, werd de auto verkocht aan een koppel dat hem restaureerde en er tot 2013 van genoot, voordat de wagen naar Groot-Brittannië werd gestuurd voor een nieuwe verjongingskuur.

Om de een of andere onbekende reden werd de auto onafgewerkt aangeboden op een veiling door RM Sotheby’s, klaar om te worden geschilderd.

De restauratie was grotendeels voltooid, de kwaliteit ervan leek goed mee te vallen en ook de motor zou volledig zijn gereviseerd. Reken daarbij de originele airconditioning, aluminium Cromodora-velgen en Daytona-stoelen, kenmerken die de prijs van deze Dino afgelopen 5 februari mee in de hoogte hebben geduwd. Het hoogste bod? € 236.750 met inbegrip van de kosten…