Oldtimers

Mercedes-AMG 500 SEC Wide Body: de stijl van de jaren tachtig

Met zijn brede zijvleugels, lage koetswerk en volledig zwarte lak was de Mercedes-AMG 500 SEC Wide Body halverwege de jaren tachtig het toppunt van luxueuze tuning.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 27 nov. 2023 | Leestijd: 2 min

Voor AMG een volwaardige dochteronderneming van Mercedes werd, was het een onafhankelijke tuner die voornamelijk aan auto’s van Mercedes werkte. In die tijd stond het werk van het bedrijf al bekend om zijn hoge kwaliteit en werden alleen de topmodellen van Mercedes aangepast. De 500 SEC coupé bijvoorbeeld, waarvoor AMG een eigen cilinderkop met 32 kleppen en dubbele nokkenassen had ontwikkeld. Het 5.0 V8-blok, waarvan de cilinderinhoud werd vergroot tot 6 liter, vormde de basis. Het resultaat was een koppelrijke motor met 375 pk.

500 sec arriere

Advertentie – lees hieronder verder

Vanbinnen en vanbuiten

Een grote motor was natuurlijk niet genoeg, dus ontwikkelde AMG een Wide Body-koetswerkkit die de S-Klasse Coupé een stoere look gaf. De 500 SEC stond op brede velgen. Al het chroom werd zwart gelakt, net als de rest van het koetswerk. Als symbool van de ‘Duitse look’ in de tuningwereld is de 500 SEC Wide Body zeer gewild bij verzamelaars.

500 sec interieur

Hoge prijs

Voor zijn veiling in New York op 8 december heeft RM Sotheby’s een model uit 1986 gevonden met amper 4.898 km op de teller. Door zijn perfecte staat is dit ongetwijfeld het meest gewilde exemplaar dat nog bestaat. Daarom wordt hij geschat op 600.000 tot 750.000 dollar.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon