Oldtimers

Shelby GT500CR: extra licht en duivels krachtig

Deze Shelby GT500CR Carbon Edition is de nieuwste vrucht van Classic Recreations. De ultieme Mustang van de jaren ’60? Ja, maar vooral een exemplaar met enkele bijzondere eigenschappen. Een koetswerk van carbon, bijvoorbeeld!

Geschreven door Joris Bosseloo | 09/02/2021

De carrosserie van koolstofvezel van deze Shelby GT500CR Carbon Edition weegt amper 272 kg en rust op een origineel Mustang-chassis uit 1967 of 1968. Het carbonaspect achterwege gelaten, lijkt de coupé als twee druppels water op een originele Shelby GT500 uit de swinging sixties – bij het grote publiek bekend geworden dankzij “Gone in 60 seconds” – en da’s uiteraard de bedoeling.

Mustang GT500CR

Voor de aandrijving voorziet Classic Recreations geen oud en versleten blok, wel een Ford Coyote-V8 die twee compressoren ter beschikking krijgt, goed voor een maximumvermogen van maar liefst 810 pk (!). Om die enorme paardenstal de baas te kunnen, tekenen moderne remmen present (6 zuigers vooraan, 4 achteraan).

Interesse?

Het bedrijf gaat amper 25 exemplaren van de GT500CR Carbon Edition produceren en die kosten omgerekend 247.666 euro per stuk.

Van plan om een klassieke Mustang te kopen? Start je zoektocht hier!

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook