Oldtimers

Tieners vinden een ongelooflijke auto- en motorcollectie

In Brazilië forceerden tieners de deur van een verlaten gebouw en ontdekten tot hun grote verbazing een indrukwekkende verzameling oude auto’s en motorfietsen.

Geschreven door Maxime Hérion | 19/08/2021

Deze actie vond plaats in Brazilië, in São Sebastião do Caí, een stad op ongeveer 70 kilometer van Porto Allegre. Een groep tieners besloot het hangslot te forceren van een gebouw waarvan de omgeving begroeid was met onkruid.

Deze scène werd gefilmd met een smartphone in een video die op Whatsapp is gepubliceerd. De jongeren ontdekten daar een heiligdom vol stof waarin tientallen oude auto’s en motorfietsen, oude benzinepompen, reserveonderdelen en nog veel meer te zien zijn.

Opgeslagen op houten blokken, hebben deze oldtimers al geruime tijd niet meer gereden. Blijkbaar gaat het om een privémuseum dat voertuigen van de jaren 20 tot 70 samenbrengt.

Vele merken

collection de voitures et de motos anciennes.

Tussen al deze auto’s vinden we Europese (Renault, Citroën, Fiat, enz…), Amerikaanse (Chevrolet, Hudson, enz.) of Engelse merken (Morris, Austin, enz.). Het geheel wordt zelfs omkaderd door de reconstructie van een oud café.

De overleden eigenaar van deze collectie heeft ze nooit opengesteld voor het publiek. Nu zal dat verder afhangen van zijn nakomelingen, tweelingen, die het niet eens zijn over de mogelijke verspreiding ervan.

Behoud

collection de voitures et de motos anciennes.

Gelukkig greep de politie snel in en leken de tieners geen schade te hebben aangericht. Sindsdien hebben de erfgenamen besloten om enkele auto’s te verplaatsen om ze te beschermen tegen pottenkijkers. Anderen zijn al te koop aangeboden op gespecialiseerde websites. We kunnen enkel hopen dat ze zullen worden gerestaureerd en dat ze op een dag weer de weg opgaan, voor het plezier van hun eigenaars en dat van de toeschouwers.

Video: Noticiar / Youtube

Foto’s: Motor1

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook

Wagens voor u

Auto's