Oldtimers

Tolman Edition: de moderne Peugeot 205 GTI

Op basis van de Peugeot 205 GTI brengt het Britse bedrijf Tolman Engineering een restomod op de markt. Misschien wel een van de leukste auto’s van het jaar.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 24/11/2022 | Leestijd: 1 min

De Tolman Edition is veel meer dan een Peugeot 205 GTI die terug naar zijn nieuwstaat werd gerestaureerd. Zijn 1.9-benzinemotor is uitgerust met een cilinderkop met zestien kleppen en een modern elektronisch beheer. Hiermee ontwikkelt hij zo’n 200 pk, een interessant vermogen voor een auto die rijklaar nog geen 900 kg weegt.

Peugeot 205 GTI Tolman

Advertentie – lees hieronder verder

Om ervoor te zorgen dat de paarden ook vlot op de voorwielen geraken, werd een Automatic Torque Biasing-differentieel toegevoegd. De moderne remmen komen dan weer van AP Racing en leveren het nodige stopvermogen.

Beter op alle vlakken

Natuurlijk werd ook het onderstel herbekeken, net als de vijfversnellingsbak die nu vlotter te bedienen valt dan ervoor. De Tolman Edition wordt op maat gemaakt en kan uitgerust worden met opties zoals LCD-instrumenten die lijken op die van de GTI, een gepersonaliseerde bekleding of een aanraakscherm.

Peugeot 205 GTI Tolman

Pijnpunt

De foto’s van de auto tonen de zorg die Tolman Engineering heeft besteed aan de mythische 205 GTI. Helaas liggen zulke prachtige speeltjes voor het weekend niet binnen ieders bereik. Je moet rekenen op een basisprijs van 55.000 pond of 63.000 euro, zonder opties.

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie