Oldtimers

Volvo van autokerkhof ondergaat metamorfose

Eigenlijk was deze Volvo 740 break uit 1990 bestemd voor de schroothoop, maar hij werd gered door WD Detailing. In een interessante video tonen de specialisten wat een complete detailing inhoudt.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 1 mrt. 2023 | Leestijd: 2 min

We moeten toegeven dat deze Volvo 740 break uit 1990, die op een Amerikaans autokerkhof geparkeerd stond, er niet bepaald goed uitzag. Hij zat volledig onder het stof en de banden waren lek. Deze auto was op weg om samengeperst en gerecycleerd te worden. Gelukkig werd dit wrak opgemerkt door de mannen van het YouTube-kanaal WD Detailing, die potentieel zagen om hun expertise te demonstreren.

Volvo 740 poussière

Advertentie – lees hieronder verder

12 jaar winterslaap

Nadat de Volvo naar hun werkplaats werd gebracht, werd de dikke laag vuil, die zich twaalf jaar lang had opgestapeld, schoongemaakt met een hogedrukreiniger. Geen enkel detail van het koetswerk werd vergeten. Ook van de motor werd het vet verwijderd. Dankzij de hulp van een Volvo-specialist kan de Zweedse break weer rijden en bewijst hij de uitstekende reputatie van zijn vijfcilindermotor.

Calandre Volvo

Geen enkel detail vergeten

De volgende stap was de behandeling van het interieur, waar de zetels uitgehaald werden. Alle tapijten werden grondig gewassen, het leder werd behandeld en de kunststofbekleding werd grondig gereinigd. Het koetswerk werd gepolijst om zijn oorspronkelijke glans terug te krijgen. Uiteindelijk werd de volledig getransformeerde overhandigd aan de specialist die het team WD Detailing bijstond. Dit is een geweldig cadeau voor een fan van dit praktische en robuuste model.

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie