Concept Cars

5 interessante weetjes over de BMW i Vision Circular 

BMW presenteert een nieuw concept van een zeer ecologisch elektrisch voertuig, dat het principe van de circulaire economie belichaamt.

Geschreven door Olivier Maloteaux | 10/09/2021

Op het Autosalon van München draait bij BMW alles rond de circulaire economie en de duurzame stedelijke mobiliteit met deze i Vision Circular Concept, die een idee geeft hoe de ideale stadsauto van 2040 eruit zou kunnen zien.

1. Aparte stijl 

BMW i Vision Circular

Het eerst wat opvalt als je deze de BMW i Vision Circular ziet, is natuurlijk het uiterlijk. Deze wagen heeft een zeer futuristische stijl, bestaande uit grote glazen oppervlakken, met een bijna panoramische voorruit. 

2. Monovolume voor 4

BMW i Vision Circular

Deze i Vision Circular concept car heeft de vorm van een kleine city monovolume, die compact maar praktisch is. De tegenovergesteld openende deuren geven toegang tot vier ruime zitplaatsen. En de passagiers zitten in stoelen bekleed met gerecycleerde stof. 

3. Duurzaam

BMW i Vision Circular

Bij de bouw van dit studiemodel stond het principe van de circulaire economie centraal, namelijk door de gebruikte grondstoffen te beperken en ze zoveel mogelijk te hergebruiken. Dit alles natuurlijk om minder te vervuilen.

“Het is cruciaal om het gebruik van grondstoffen, en zeker diegenen die CO2-uitstoot genereren, te verminderen. Bij BMW willen we het aandeel gerecycleerde materialen in nieuwe voertuigen aanzienlijk vergroten. Gemiddeld hebben de huidige modellen bijna 30% gerecycleerde materialen. Uiteindelijk willen we het aandeel verhogen tot 50%“, aldus de Duitse constructeur.

4. “Solid state” accu 

BMW i Vision Circular 

De batterij van dit elektrische prototype heeft een vaste elektrolyt. Deze nieuwe techniek biedt een betere energiedichtheid (en dus met meer energie voor hetzelfde batterijvolume) dan de huidige lithium-ionbatterijen. Dit vermindert de grootte en het gewicht van de batterij voor dezelfde autonomie.

5. Recycleerbare batterij

BMW zorgt er ook voor dat deze accu volledig van gerecycleerde materialen is gemaakt. En die zijn op hun beurt ook nog eens 100% recycleerbaar. De cirkel is daarmee rond… Toch zal dit concept niet in deze vorm in productie gaan. Het is vooral bedoeld om BMW’s visie op de toekomst van de auto te illustreren, die dus steeds “duurzamer” zal worden.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook