Concept Cars

Aston Martin AM-RB 001: straatlegaal en klaar voor uithoudingsraces

Aston Martin en Red Bull tonen het eerste prototype van de toekomstige hypercar die de F1-stal en de prestigieuze Britse constructeur samen ontwikkelen. De AM-RB 001 moet een concurrent worden voor de Bugatti Chiron en zou zelfs kunnen participeren in de LMP1-categorie van het endurance kampioenschap.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 6 jul. 2016 | Leestijd: 2 min

De technische gegevens van deze nieuwe hypercar blijven voorlopig nog geheim. We weten wel dat hij door een atmosferische V12-motor zal worden aangedreven en over een uitstekende verhouding gewicht/vermogen zal beschikken: 1kg per pk. Adrian Newey, de vermaarde Formule 1-ingenieur die voor McLaren en Red Bull werkt, is verantwoordelijk voor de afstelling van de motor. Deze AM-RB 001 maakt gebruik van een transmissie die speciaal voor deze wagen werd ontwikkeld en er komt ook erg innoverende technologie voor de ophanging.

Deze hypercar – de eerste voor Aston Martin – zal ten vroegste in 2018 op de markt komen en de productie blijft beperkt met een minimum van 150 exemplaren. Ook de prijs is nog niet bekend maar hij zal minstens een miljoen euro kosten.

Advertentie – lees hieronder verder

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon