Concept Cars

PSA EU-Live: stadsverkeer van de toekomst

De PSA Groep heeft met zijn partners van het EU-Live consortium een grappig voertuig ontwikkeld, dat het midden houdt tussen een wagen en een scooter, en de stedelijke verplaatsingen in de toekomst moet vereenvoudigen. Het concept van PSA doet onvermijdelijk aan de Twizy van Renault denken, maar onderscheidt zich toch op tal van punten.

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 14 dec. 2017 | Leestijd: 2 min

Door zowel de universele codes van een tweewieler als een vierwieler aan te nemen, is het concept van PSA in staat twee passagiers te vervoeren die achter elkaar plaatsnemen, en heeft het een hydropneumatische ophanging die overhellen in de bochten toelaat zoals bij een motor. Zijn uiterst compacte omvang laat het voertuig ook toe haaks op het voetpad te parkeren.

Deze vierwieler wordt aangedreven door een plug-in hybride met een totaal rijbereik van 300 kilometer. Eens de batterij leeg is, neemt de 42 pk sterke eencilindermotor het over. In de 100% elektrische modus is de snelheid beperkt tot 70 km/u, maar met de verbrandingsmotor kan 130 km/u bereikt worden, zodat dit voertuig ook de snelweg op mag.

Advertentie – lees hieronder verder

Gaat dit model ooit in productie? Die kans is groot, omdat het ook ondersteuning geniet van de Europese Commissie, waarvan de initiatiefnemer EU-Live deel uitmaakt. EU-Live groepeert 12 industriële partners afkomstig uit 6 Europese landen.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon