Concept Cars

Alfa Romeo : twee SUV-modellen in de pipeline

Het gaat goed met de SUV-markt en het ziet er naar uit dat Ook Alfa Rome in de komende maanden haar plannen in die richting bekend maakt. Hoewel we nog niet 100 % zeker zijn, ziet het er naar uit dat er in de loop van 2016 een auto met de proporties van een BMW X3 zal worden onthuld. Het Italiaanse merk zou ook een aan premium model sleutelen dat het platform van de Giulia zou kunnen recycleren.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 12 aug. 2015 | Leestijd: 2 min

Volgens diverse betrouwbare bronnen zou deze eerste crossover als “Giulietta Cross” door het leven gaan. Hij zal de vormtaal van het gelijknamige vijfdeursmodel overnemen. Onder de motorkap zullen we nieuwe 4- en zescilindermotoren vinden. In de wandelgangen horen we dat de krachtigste benzineversie een Ferrari-motor zou krijgen en meteen het Quadrifoglio Verde zou dragen. De meest potige dieselmotor zou overigens een forse 350 pk leveren !

Over het model dat boven de Giuletta Cross wordt gepositioneerd, is vandaag nog maar weinig bekend. Hij zou een eerder burgerlijk design krijgen in combinatie met een veeleer avantgardistisch interieur. Het is best mogelijk dat deze grotere SUV dezelfde motoren zal gebruiken als de Giulietta Cross. Op technisch vlak ziet het er naar uit dat de wagen zowel met vier- als met achterwielaandrijving zal worden geleverd.

Advertentie – lees hieronder verder

Hoe denkt u dat de SUV-modellen van Alfa Romeo er moeten uitzien ?

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon