Concept Cars

BMW 8-Reeks zou er zo kunnen uitzien

Mocht BMW echt van plan zijn om een coupémodel te ontwikkelen dat een maat is voor de Mercedes S-Klasse Coupé, dan kan de constructeur het werk van X-Tomi Design maar beter van naderbij bekijken. Hij is immers specialist in auto-illustraties. De designer toonde net een tekening van hoe de 8-Reeks er zou kunnen uitzien.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 25 jun. 2015 | Leestijd: 1 min

X-Tomi Design vertrok vanaf de nieuwe 7-Reeks en gaf zijn visie op de zaken. Hij supprimeert de achterste zijdeuren van het berlinemodel maar behoudt de vormtaal van de wagen. Omdat het om een coupé gaat, werd de wagen een beetje verlaagd, komt er ook een meer vloeiende daklijn en werden de heupen een beetje breder. Omdat deze coupé plek moet bieden aan vier inzittenden, stelt X-Tomi voor dat BMW het platform van de 7-Reeks met korte wielbasis gebruikt.

Mocht deze tekening ooit werkelijkheid worden, ziet het er naar uit dat BMW ook het motorgamma van zijn topmodel zal overnemen. Los van dat gamma motoren hopen we ook op een erg sportieve motorisatie van een M7. Het ziet er immers naar uit dat BMW werkt aan een degelijk alternatief voor de Audi S8 en de Mercedes S-Klasse AMG. Onder de motorkap van die “M8” zou dan bijvoorbeeld een 4,4 liter grote V8 uit de X5 en de X6 M kunnen komen. Die levert 575 pk en 750 Nm die via een Steptronic achttrapasautomaat naar de wielen gaat. Een mens mag nog dromen, nietwaar ?

Advertentie – lees hieronder verder

Zou u het fijn vinden mocht BMW een 8-Serie lanceren ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon