Concept Cars

BMW ontwikkelt een i8 op waterstof

BMW stelde op de Group Innovation Days 2015 een prototype van de BMW i8 met een brandstofcel voor. Naast de aandrijving werd meteen ook de lijn van de hybride coupé grondig herwerkt.

Vincent Hayez | Gepubliceerd op 9 jul. 2015 | Leestijd: 2 min

Naast de 2 Reeks Active Tourer plug-in hybride en een prototype van een 1 Reeks voorzien van de “Direct Water Injection” technologie, stelde BMW eveneens een i8 en een 5 Reeks GT op waterstof voor.

BMW was één van de pioniers in het onderzoek naar waterstof (herinner de 7 Reeks Hydrogen van bijna 10 jaar geleden) en blijft intussen doorwerken in dit vakgebied. Zoals andere merken, concentreert BMW zich nu op de ontwikkeling van de aandrijving met een brandstofcel. Dankzij een partnership met Toyota hoopt het Duitse merk tegen 2020 een voertuig dat op waterstof functioneert op de markt te brengen.

Advertentie – lees hieronder verder

Wat het prototype van de i8 betreft, waarover we het hier hadden, werden nog slechts weinig details vrijgegeven, buiten het feit dat de brandstofcel gevoed zal worden door een elektromotor van 255 pk. De waterstof wordt opgeslagen in een reservoir die zich tussen de assen bevindt en kan in minder dan vijf minuten gevuld worden volgens BMW.

Het rijbereik zal vergelijkbaar zijn met de BMW i8 hybride, maar dat kan niet gezegd worden van de lijnen van dit prototype! Want wat het design betreft, heeft dit prototype totaal andere trekken dan de BMW i8. De retro-futuristische lijnen leveren een zeer verfijnde stroomlijn op maar zullen zeker niet iedereen behagen.

Moet BMW dit prototype van de i8 op waterstof in productie brengen?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon