Concept Cars

Caterham EV Seven: elektrisch concept

Een van de puurste sportwagens uit de autogeschiedenis gaat weldra ook aan de stekker. Maar volgens Caterham zal de elektrische Seven nog steeds evenveel rijplezier en topprestaties leveren.

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 26 mei 2023 | Leestijd: 2 min

De elektrificatie geldt in principe voor alle types voertuigen, ook al zijn er enkele uitzonderingen gemaakt voor prestigieuze sportwagenmerken met een zeer klein productievolume. Dat neemt niet weg dat ook zij aan de elektrische toekomst moeten werken en dringend de ontwikkeling van elektrische modellen moeten starten, willen ze de transitie overleven.

caterham_ev_seven

Advertentie – lees hieronder verder

Nog steeds licht en snel

Het is dan ook geen verrassing dat Caterham nu uitpakt met EV Seven. Dat is een studiemodel dat een voorproefje geeft van de elektrische toekomst van het Britse artisanale sportwagenmerk. Een exacte deadline is er nog niet op geplakt, maar aan het concept te zien is deze wagen vrijwel productieklaar. Al denken we dat Caterham daar wel nog even mee zal wachten om zijn koperspubliek mee te krijgen in het elektrische verhaal.

Op basis van de informatie die Caterham geeft, heeft deze ‘Electric Seven’ heel wat potentieel. De accu van 51 kWh werd laag in het chassis geplaatst om een gunstig zwaartepunt te behouden en drijft een 252 pk en 250 Nm sterke elektromotor aan. De EV Seven zou nog steeds minder dan 700 kilogram wegen en de sprint van stilstand naar 100 km/u moet in zo’n vier seconden lukken.

caterham_ev_seven

De typische rijdynamiek en sensaties van een Caterham zouden dus ook met een elektrische aandrijving behouden blijven. Over het rijbereik of laadsnelheid werd nog niets concreet gezegd, enkel dat er met de EV Seven nog steeds stevig op een circuit gescheurd kan worden

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie