Conceptversies van Volvo S40 en XC40 onthuld

Volvo heeft zopas twee conceptwagens getoond: de 40.1 en de 40.2. Beide modellen staan op het modulaire CMA-platform en zijn de voorbode van de nieuwe 40-modelrij. Het gaat om de de S40 berline en de XC40 cross-over.

Conceptversies van Volvo S40 en XC40 onthuld

Nadat Volvo met succes haar topmodellen (S90, V90 en XC90) heeft vernieuwd op basis van het SPA-platform, besteedt de Zweedse constructeur vandaag aandacht aan de kleinere segmenten.

Volvo stelt twee studiemodellen voor. De eerste is de 40.1 en dat is een compacte SUV en er is ook de 40.2 die het profiel van een compacte berline heeft maar duidelijk iets hoger staat. Beide concepts delen hun vormtaal met het nieuwe 90-gamma. De typerende “hamer van Thor” was ook al in een eerdere teaser te zien.

Naast klassieke verbrandingsmotoren, komt er ook een plug-in hybride versie. Deze T5 Twin Engine zal worden aangedreven door een driecilinder verbrandingsmotor en een elektromotor in combinatie met een zeventrapsversnellingsbak met dubbele koppeling. Deze nieuwe Volvo’s komen vanaf 2017 op de markt.