Concept Cars

Deze toekomstige supercar doet alles omgekeerd… En daarom vinden we hem zo geweldig!

Geschreven door Nicolas Joannès | 13/06/2019

We gaan watertanden van de eigenschappen van de volgende supercar van Gordon Murray, waaronder het gewicht dat onder de duizend kg zal blijven. En in tegenstelling tot andere modellen in dit segment, zal hij zijn uitgerust met een V12 met turbo of een elektrisch blok.

Gordon Murray is de geniale ontwerper van verschillende Formule 1-wagens, waaronder de fantastische McLaren F1. Hij maakt zich nu klaar voor een sterke comeback met een wagen die al goed gevorderd is: de Gordon Murray T.50. Daarvoor haalde hij zijn inspiratie bij de McLaren F1, wat duidelijk te zien is aan de positionering van de drie passagiers met chauffeur in het midden en de verfijnde aerodynamica.

Achter de passagiers vinden we een 4.0l V12-motor met 659 pk en 450 Nm die maar liefst 12.200 t/min kan halen! Dankzij het carbon koestwerk, zal het gewicht van de supercar maar 980 kg bedragen, waardoor we ook zeker kunnen zijn van buitenaardse prestaties! De besturing zou authentiek blijven met een klassieke manuele versnellingsbak.

Er zullen slechts 100 exemplaren gebouwd worden die beschikbaar zullen zijn voor 2,2 miljoen euro!

Sociale media

Aarzel niet om dit artikel te delen

Trefwoorden

Zoek de trefwoorden die bij dit artikel horen

Onze partners