Concept Cars

Hyundai Ioniq : elektrisch, hybride of plug-in hybride

Hyundai komt met een nieuw model, de Ioniq, dat leverbaar is met drie verschillende types motorisatie. Qua design wordt vandaag slechts een teaser getoond. Daarop zie je slechts de contouren van een compact drievolume model.

Nicolas Joannès Nicolas Joannès | Gepubliceerd op 8 dec. 2015 | Leestijd: 2 min

Hyundai wil dit model in de tweede helft van 2016 op de markt brengen met de drie verschillende motorisaties. Er komt een volledig elektrische versie met een lithium-ion batterij. Verder zal er een hybride variante komen waarbij de batterij wordt bijgeladen door het recupereren van remenergie. Tot slot zal er een plug-in hybride versie worden aangeboden die je via het stopcontact kan bijladen.

De naam van de wagen verwijst naar een van zijn belangrijkste kenmerken. Een ion is immers een elektrisch geladen atoom. Het tweede deel van de benaming is een knipoog naar het unieke model dat met drie aandrijfmodi wordt aangeboden. Hyundai stelt dat het design erg aantrekkelijk is. Wij wachten liever op de officiële lancering van de wagen om daarover te oordelen want tot nu toe zagen we enkel deze teaser.

Advertentie – lees hieronder verder

Vindt u dit een interessant aanbod? 

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon