Infiniti Q60 Hybrid: komt hij er toch?

Vorig jaar toonde Infiniti de Q60 Project Black S al op het autosalon van Genève. Ondertussen is deze aantrekkelijke concept met 500 pk nog steeds niet bij de dealers geraakt, maar het project wordt evenmin opgegeven.

Infiniti Q60 Hybrid: komt hij er toch?

Infiniti heeft de liefhebbers van het genre al laten watertanden met de Q50 Eau Rouge die werd aangedreven door het V6-motorblok van de Nissan GT-R dat werd opgevoerd tot 560 pk. De wagen kreeg een benaming naar een bekende Belgische bocht, maar het project kwam uiteindelijk niet van grond.

Onze collega’s van Carscoops vreesden dat de Q60 Project Black S hetzelfde lot zou ondergaan en vroegen het aan Stefan Weinmann, de verantwoordelijke voor Global Communications bij Infiniti. Hij geeft aan dat er een volkomen functioneel prototype bestaat en de ontwikkeling ervan gaat nog steeds verder.

Ter herinnering, deze Project Black S is gebaseerd op de Q60 met een V6-motor van 400 pk in combinatie met een hybride aandrijving die samen met Renault F1 werd ontwikkeld. Het systeemvermogen bedraagt 500 pk en deze versie zou een mogelijke concurrent kunnen worden voor de Audi RS5 of de BMW M4.