Concept Cars

Mercedes-Maybach Ultimate Luxury: Waarom? (+VIDEO)

Geschreven door Gert Verhoeven | 26/04/2018

Mercedes-Maybach toont ons een conceptversie van een super luxueuze SUV op het autosalon van Peking. Hoewel de interieurafwerking meer dan ooit tot de verbeelding spreekt, vragen we ons af waarom de designteams een dergelijke vormgeving hebben goedgekeurd?

Eén en ander heeft te maken met het feit dat deze SUV vooral met het oog op de Chinese markt werd ontwikkeld en veel minder “Europees” aanvoelt. Los daarvan oogt deze conceptversie van een “limousine op hoge poten” eerder merkwaardig. Anderzijds kunnen we bepaalde originele details wel smaken zoals het glazen dak of de achterklep die in twee delen wordt opgesplitst.

Deze Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury conceptwagen wordt voorgesteld als de ultieme combinatie van een limousine en een SUV. Het interieur is een combinatie van wit leder, chroom en koperkleurige inlegstukken. Achterin worden twee afzonderlijke fauteuils gemonteerd. Zo worden van elkaar gescheiden door een centrale console waarin een heus … theeservies zit opgeborgen.

Qua aandrijving wordt deze 5,26 meter lange limousine uitgerust met vier elektromotoren die samen 750 pk ontwikkelen. De batterij van 80 kWh biedt een rijbereik van 500 km, gemeten volgens de NEDC-meetcyclus.

Trefwoorden

Zoek de trefwoorden die bij dit artikel horen

Vind vandaag nog uw auto

Maybach nieuwe auto's te koop op Gocar.be


Vind vandaag nog uw auto

Maybach Tweedehands te koop op Gocar.be

Prijs nieuwe Maybach met opties en standaarduitrusting

Aanbevolen professionals

Lijst met dealers Maybach

Onze partners