Concept Cars

Renault : “Nieuwe Alpine is bijna klaar”

Alpine heeft in Monaco de Alpine Vision concept getoond. Dit is de voorbode van een opvolger van de legendarische A110 Berlinette. 80% van de onderdelen zullen overeind blijven in de definitieve versie die nog voor het einde van dit jaar zal worden getoond.

Nicolas Joannès Nicolas Joannès | Gepubliceerd op 17/02/2016 | Leestijd: 2 min

Naar aanleiding van de 24 Uren van Le Mans in 2015 toonde Alpine al de Celebration Concept. De Alpine Vision Concept die we vandaag zien, is niet langer blauw maar wit  en krijgt koplampen die duidelijk nauw aanleunen bij een productieversie. Op enkele details na zal deze Alpine Vision heel veel gemeen hebben met het toekomstige sportieve model van de Renault-groep.

Het zal allerminst een instapmodel worden. De toekomstige Alpine wordt aangedreven door een viercilinder turbomotor op benzine die door Renault Sport werd ontwikkeld. Het vermogen van het motorblok werd nog niet bekend gemaakt. Hij moet in elk geval in minder dan 4,5 seconden van 0 tot 100 km/u accelereren, wil hij gelijke tred houden met de andere spelers in dit topsegment. Wie zei ook weer dat het om Porsche ging?

Advertentie – lees hieronder verder

Maken of kraken?

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie