Concept Cars

Skoda Vision X: elektriciteit, benzine en CNG

Skoda toont volgende week op het autosalon van Genève een bijzondere concept: de Vision X. Onder de motorkap zit een kleine elektromotor en een 1.5 liter grote TSI-motor die zowel benzine als samengeperst aardgas (CNG) lust.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 1 mrt. 2018 | Leestijd: 2 min

Deze Skoda Vision X is een beetje compacter dan de Karoq en hij wordt aangedreven door een 1.5 l TSI viercilinder G-TEC motor die 130 pk en 250 Nm naar de vooras stuurt. Hij beschikt over een benzinetank en twee CNG-tanks die achteraan worden ingebouwd, naast de elektro-aandrijving.

De Vision X kan worden aangedreven door de verbrandingsmotor die zowel op benzine als op aardgas loopt. De thermische motor bedient de vooras en de elektromotor – die de achterwielen aandrijft – maakt van deze conceptwagen een vierwielaandrijver en zorgt voor betere prestaties. De wagen kan ook 2 kilometer zuiver elektrisch rijden en op dat ogenblik is het een achterwielaandrijver.

Advertentie – lees hieronder verder

In totaal heeft hij een rijbereik van 650 km en deze Skoda Vision X spurt in 9,3 seconden van 0 tot 100 km/u en haalt een topsnelheid van 200 km/u.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon