Deze roadster was zijn tijd vooruit, maar bleef steken…

Een hybride roadster met camera’s voor en achter, luchtvering, adaptieve cruisecontrol, een waarschuwingssysteem voor rijstrookwissels… Deze Subaru had vandaag in productie kunnen gaan, en toch is hij al 17 jaar oud. Hoezo, nog nooit van de B9 Scrambler gehoord?

Deze roadster was zijn tijd vooruit, maar bleef steken…

De B9 Scrambler was een hybride, voorzien van een 138 pk sterke 2-liter boxermotor en van een elektrische centrale met nagenoeg evenveel vermogen.

Het principe werkte als volgt: de roadster vertrok elektrisch tot de snelheidsmeter 80 km/u aantikte, waarna de benzinemotor het werk overnam. De boxer schoot ook in actie als de elektromotor het niet alleen kon trekken, bij stevige acceleraties bijvoorbeeld.

De hallucinante Citroën die er nooit is gekomen

Subaru nam de Scrambler mee naar het Autosalon van Tokio in 2003. Om reacties te peilen, zo klonk het toen, want het merk had wilde plannen om de (intussen nog steeds onklopbare) Mazda MX-5 van zijn troon te stoten.

Zoals we allemaal weten, rijden er vandaag geen cabrio’s van Subaru rond. Nochtans had deze hybride, de eerste van het merk dan nog, relevant kunnen zijn op de huidige automarkt.