Concept Cars

Sway Concept : zo zal de volgende generatie Nissan Micra er uitzien

Binnen iets meer dan een jaar is de actuele Nissan Micra aan vervanging toe. Hij zal worden vervangen door een wagen die zijn inspiratie haalt bij dit studiemodel, de Sway. Deze concept is te zien op het salon van Genève.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 3 mrt. 2015 | Leestijd: 2 min

Van die concept weten we vandaag dat het om een stadswagentje gaat dat een stuk aantrekkelijker wil zijn dan de actuele Micra. De wagen moet immers opgewassen zijn tegen de Ford Fiesta, de Peugeot 208 en de Volkswagen Polo. De constructeur geeft aan dat ze met dit studiemodel willen innoveren zoals ze dat eerder hebben gedaan met de Qashqai en de Juke. Kortom, de overige spelers mogen zich aan een te duchten concurrent verwachten …

Nissan voorziet de nieuweling van gespierde flanken en de deurklinken achteraan zitten netjes in de C-stijl weggewerkt. Omwille van de niet doorlopende C-stijl lijkt het dak wel te zweven omdat de glaspartij doorloopt. De snuit sluit aan bij wat we eerder bij de Pulsar te zien kregen en achteraan maken de boomerang vormige lichtunits het verschil.

Advertentie – lees hieronder verder

Over de technologie werd nog niets bekend gemaakt maar we gaan er van uit dat hij het platform zal delen met de Renault Clio. Deze toekomstige Nissan – waarvan de officiële naam nog niet bekend is – zal wellicht ook motoren en versnellingsbakken lenen bij Renault. Verschillende bronnen zeggen ook dat de opvolger van de Micra in Frankrijk zal worden gebouwd hoewel het om een internationaal product zal gaan. We kijken nu al uit naar 2016 !

Vindt u deze mogelijk toekomstige “Sway” een aantrekkelijker stadswagentje dan de Micra ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon