Concept Cars

Toyota komt met Qashqai concurrent

In maart 2016 zal Toyota op het salon van Genève een crossover onthullen die de zware taak krijgt om de Nissan Qashqai (segmentleider) te onttronen. Vandaag weten we al dat hij Auris Cross zal heten en de wagen zal geïnspireerd zijn op de C-HR concept die op de vorige Mondial de l’Automobile in Parijs te zien was.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 14 aug. 2015 | Leestijd: 2 min

Deze crossover wordt net onder de huidige RAV4 gepositioneerd en zal er erg spectaculair uitzien. De grote baas van Toyota gaf het designteam een erg duidelijke boodschap mee want de wagen zou meer dan ooit tevoren een avontuurlijk uiterlijk moeten krijgen. Het ziet er dus naar uit dat de productieversie van de Auris Cross net iets meer zal zijn dan een conventionele break die iets hoger op zijn poten staat.

Het is nog te vroeg om te speculeren over de technische kant van de zaak of om uitspraken te doen over de mogelijke motorisaties. Het ziet er wel naar uit dat deze Auris Cross een ruim interieur zal krijgen want volgens diverse bronnen zal hij gebouwd worden op het modulaire « Toyota New Global Architecture » platform. Dat zal ook worden gebruikt voor de volgende generatie Prius en daarvan werd al aangekondigd dat hij ruimer zou worden.

Advertentie – lees hieronder verder

In de wandelgangen horen we dat hij iets groter zal zijn dan de actuele Qashqai. De Toyota moet vooral het verschil maken met de Qashqai door een betere afwerking en gebruik te maken van meer verfijnde materialen zoals aangenamere kunststoffen en isolatiematerialen.

Bent u benieuwd om deze Toyota crossover te ontdekken ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon