Concept Cars

Vision G : komt Hyundai met een luxe coupé ?

Ook Hyundai tekende present op de Concours d'Élégance in Pebble Beach. De Koreaanse constructeur meent het meer dan ooit en kent op de Amerikaanse markt zelfs een bescheiden succes met haar Genesis luxe modellen. Daarom was het niet onlogisch dat men uitgerekend op dit even de nieuwe concept Vision G onthulde.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 17 aug. 2015 | Leestijd: 2 min

Deze designstudie tont een knappe premium coupé. Volgens diverse bronnen is dit de voorbode van de volgende generatie Genesis Coupé.

Met deze wagen wil de constructeur niet langer een vuist maken tegen de Nissan 370Z, want deze nieuweling ziet er veel burgerlijker uit. Te oordelen aan de eerste beelden heeft de wagen veel meer weg van een “kleine” Mercedes S-Klasse Coupé. Als referentie kan dat uiteraard tellen …

Advertentie – lees hieronder verder

Ook binnenin blijkt men die lijn door te trekken. We vinden hier een smaakvolle combinatie van licht leer en verfijnd houtwerk. Om een beetje in de sfeer te blijven, toont deze conceptwagen ook een “gerobotiseerde voiturier”. Wanneer de bestuurder naar de wagen toeloopt, zorgt de hightech ervoor dat het portier automatisch opent.

Onder de motorkap zoek je vergeefs naar een 100 % elektrische aandrijving of een plug-in hybride motorisatie. De constructeur vertrouwt op een klassieke benzinemotor. De 5 liter grote V8-motor ontwikkelt 425 pk en levert 518 Nm aan trekkracht.

Zou u het fijn vinden, mocht deze Vision G snel productierijp zijn ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon