VW e-Bulli: Meer “flower power” dan ooit

Ooit was dit een origineel “Samba” VW-busje uit 1966. Eén en al “flower power”, en nu eigenlijk nog meer. Want om er deze e-Bulli van te maken, heeft Volkswagen de benzineverslindende aandrijflijn verwijderd om plaats te maken voor moderne elektrische componenten…

VW e-Bulli: Meer “flower power” dan ooit

Het ongetrainde oog ziet geen enkel verschil met de Volkswagen T1 van weleer, en zelfs kenners moeten twee keer kijken want de vormgeving werd niet aangepast. De uiterlijke verschillen zitten ‘m dus in de details.

Wie moderne elementen zoekt, moet kijken naar de led-koplampen en naar het interieur van de e-Bulli. Daarin zien we een in de dakhhemel geïntegreerd aanraakscherm en – veel opvallender – een moderne schakelpook die serieus in contrast staat met al de rest. Dat het chassis nieuw is, kan je natuurlijk niet met met het blote oog zien.

VW was van plan om dit elektrische busje voor te stellen op Tecno Classica Essen, dat normaal op dit moment van schrijven zou doorgaan maar tot juni wordt uitgesteld vanwege de Covid-19-pandemie.