Elektrisch

Benieuwd hoe de elektrische Abarth klinkt?

Dat elektrische auto’s geruisloos zijn, klopt natuurlijk niet. Ze zijn weliswaar een pak stiller dan wagens met een verbrandingsmotor maar produceren wel degelijk geluiden. Voor sportmodellen worden zelfs ingrepen gedaan om het decibelniveau – en bijgevolg het sensatiegevoel – te verhogen. Porsche doet dat voor de Taycan, Abarth voor de 500e die deze week werd voorgesteld. Daar zit letterlijk muziek in.

Joris Bosseloo Joris Bosseloo | Gepubliceerd op 26 nov. 2022 | Leestijd: 2 min

Eerst en vooral heeft de Abarth 500e iets met elektrische gitaren. Dat lees je goed. Bij het starten van de hete mini-EV hoor je de onmiskenbare sound van zo’n instrument, en vervolgens nog eens als je de 20 km/u-grens passeert. De gitaarriff is trouwens buiten het autootje hoorbaar.

Het echte interessante nieuws is echter dat Abarth klanten de mogelijkheid biedt om de Sound Generator als optie te kopen. Wie daarvoor wil betalen, wordt getrakteerd op… hetzelfde geluid als van een Abarth op benzine. Die ‘geluidsgenerator’ is voor alle duidelijkheid uitschakelbaar. Handig voor als je ‘s nachts thuis arriveert en niemand wakker wil maken.

Advertentie – lees hieronder verder

Abarth 500e

Verplicht geluid

Je wist het of niet, maar er is een wet van kracht die EV’s verplicht om geluid te maken. Dat heeft natuurlijk alles met verkeersveiligheid te maken. Abarth claimt echter dat ‘hun’ Acoustic Vehicle Alert System (AVAS) anders klinkt dan dat van andere elektrische modellen. “Het is onmiddellijk herkenbaar als een Abarth-klank. Zo onderscheidt onze 500e zich van de massa”.

Hoe de gifgele wagen op je trommelvliezen inwerkt terwijl hij aan het scheuren is, ontdek je in de onderstaande video. Draai de volumeknop maar open!

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon