Elektrisch

Abarth 500e: logisch vervolg

Elektrificatie is voor alle merken een noodzaak geworden, zelfs voor Abarth. Dat heeft zopas zijn nieuwe kleine sportieveling op basis van de nieuwe Fiat 500 voorgesteld.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 22 nov. 2022 | Leestijd: 2 min

Voor Abarth is de bocht naar elektrisch rijden niet vanzelfsprekend. Het merk is sinds 2007 aanwezig op de markt van de kleine sportieve wagens en heeft sindsdien een community van fans opgebouwd die houden van luidruchtige en pittige bommetjes op wielen. Elektrificatie dringt zich nu op, maar het kostte enige tijd om een eigen versie van de nieuwe elektrische Fiat 500 te lanceren. Met een vermogen van 154 pk en 235 Nm koppel gaat de Abarth 500e van 0 naar 100 km/u in 7 seconden.

Abarth 500e arriere

Advertentie – lees hieronder verder

35 minuten

De Abarth 500e heeft drie verschillende rijmodi (Turismo, Scorpion Street en Scorpion Track) en beschikt over een batterij van 42 kWh, wat hem een maximale WLTP-autonomie van 320 km oplevert. Hij is uitgerust met een snellaadsysteem van 85 kW waarmee hij in 35 minuten 80 procent van de batterij oplaadt.

Abarth 500e profil

Zoals het origineel

Voor diehardfans heeft Abarth een geluidsgenerator ontwikkeld die de bijzondere klank van een 500 met verbrandingsmotor zo goed mogelijk nabootst.

Habitacle Abarth 500e

Volgens de fabrikant moet de 500e niet onderdoen voor de 595 of 695, want hij is sneller en klinkt gelijkaardig. Bij de lancering brengt Abarth de gelimiteerde editie Scorpionissima op de markt met een verbeterde uitrusting en keuze uit twee kleuren: Acid Green of Poison Blue.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon